Fel

KHR

KÖZPONTI HITELINFORMÁCIÓS RENDSZER

 A  KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) a PSZÁF által elismert, a törvényben foglaltaknak megfelelő „központi hitelinformációs rendszer”. A KHR adatbázisa tartalmazza mindazokat az adatokat, amelyek központi nyilvántartását a törvények előírják, illetve engedélyezik és a rendszer felhasználói Ügyfeleikről megadnak. A törvényben megfogalmazott csatlakozási kötelezettség, továbbá a KHR felhasználására vonatkozó Hitelinformáció Szolgáltatási Szerződés garantálja, hogy az adatbázis mindig teljes, pontos és napra kész adatokat tartalmazzon...

Ezeket az adatokat minden felhasználó azonos jogokat élvezve kérdezheti le. A lekérdezéshez a keresett ügyfél azonosítóit kell csupán megadni, s a válasz tartalmaz minden, az adott Ügyfélre vonatkozó adatot - kivéve azokat, amelyek a felvivő Referencia-adat szolgáltató, az adatgazda azonosítására alkalmasak.

  A KHR fontos szerephez jut a hitelkérelmek elbírálásánál. A KHR információi pozitív és negatív minősítést is hordozhatnak, azaz nem feltétlenül rossz minősítés az, ha valakiről adat található a KHR-ben. Például a jó hitelmúlttal rendelkező, pontosan törlesztő, megbízható vállalkozásoknak a KHR lekérdezés meg is könnyítheti a hitelhez jutást.

ELŐZETES NYILATKOZAT Központi Hitelinformációs Rendszerből történő adatok átvételéhez
TÁJÉKOZTATÓ A KHR-re IRÁNYADÓ SZABÁLYOKRÓL...
Az MNB tájékoztatója magánszemélyek részére a KHR-ről
NYILATKOZAT KHR-ből átvett adatok tartalmáról és azok értékeléséről kapott tájékoztatásról (természetes személy esetén)
NYILATKOZAT KHR-ben történő adatkezelésről
NYILATKOZAT KHR-ben a Szerződéses jogviszony megszűnését követő adatkezelési hozzájárulás visszavonásáról
 
 
Powered by Phoca Download

Copyright Kondorosi Takarékszövetkezet © 2015. All Rights Reserved.